Passie voor Audio en Muziek
Audiopaul.nl
Analoge muziekweergave Reviews Draaitafels Concertverslagen Setbeschrijving Audioshows
Audiopaul.nl wordt AudioReview.nl en is gestopt per 1 maart 2011. Lees er hier meer over.


Fotoverslag HifideLuxe 2010 Le Meridian (18 juni 2010)
Bookmark and Share

Inleiding

Het hoofddoel van mijn bezoek aan München (7 t/m 9 mei 2010) was natuurlijk het bezoek aan de High End® 2010 waarvan het verslag inmiddels online staat. Vrijdagavond 7 mei, kort na aankomst in München, heb ik eerst een bezoekje gebracht aan een andere hifi-show. Vanwege mijn vakantie naar Cyprus in de eerste weken van juni heeft het verslag van dat bezoek, namelijk aan de HifdeLuxe 2010 in hotel Le Meridien in München, nog even op zich laten wachten.
Nu dan alsnog het fotoverslag van de HifideLuxe 2010.

Link naar HifideLuxe.de

Verslag

De reis naar München verloopt vlot, zonder al te veel oponthoud en met twee korte rustpauzes in ca. 7,5 uur. Om 16:45 sta ik aan de incheckbalie van het hotel, iets buiten het centrum van München. Omdat de High End® 2010 dagelijks tot 18:00 duurt heeft het weinig zin om nog die kant op te gaan. Daar ga ik dan ook de hele zaterdag aan besteden.

Het laatste beetje energie vóór het avondeten wordt opgemaakt met een bezoekje aan het chique hotel Le Meridian in het centrum van München. Daar vindt namelijk van 6 tot 8 mei tot 20:00 's avonds ook een audioshow plaats maar wel op een kleinschalige basis, namelijk de HifideLuxe 2010. Verdeeld over een aantal suites en over drie verdiepingen staan daar een aantal fraaie sets opgesteld. Na ca. twee uurtjes luisteren naar alle aanwezige sets vind ik de set met de prachtige Pluto draaitafel en de grote Harbeth speakers een echte highend beleving. Eddy Driessen, de bouwer van Pluto draaitafels, staat zelf aan de knoppen maar neemt alle tijd voor een praatje. Net als ik gaat hij de volgende dag ook op bezoek bij de High End® 2010. Ook de kleine set met Tri versterkers, PS Audio bron en de Gemme Audio Katana speakers klinkt zeer aangenaam.

Alle andere sets klonken goed tot zeer goed en de beschikbare luisterruimtes hadden een prima akoestiek. De indeling van de show kwam wat chaotisch over door het gebruik van enkele kamers op iedere hoek per etage, je moest eerst een lange gang met hotelkamers door lopen om bij op de volgende hoek te komen. Ik vroeg me af hoeveel hinder de aanwezige hotelgasten hiervan zouden hebben of waren de kamers vanwege de show wellicht leeg?
Ik vond deze show vanwege de kwaliteit van de sets en de verzorging van de luisterruimtes gekoppeld aan de chique en rustige ambiance een zeer aangename ervaring. Als ik volgend jaar weer naar München ga, zal ik deze show zeker weer gaan bezoeken.

De rest van het verslag vervolg ik zoals altijd met foto's. Onderaan het verslag staan een aantal "thumbnails" die bij het aanklikken uitvergroten en onder de foto's staat eventueel een toelichting.
Door met de muis naar de rechterzijde of linkerzijde van iedere foto te gaan kun je via "Next" naar de volgende foto gaan of "Prev" weer terug naar de vorige foto. Je kunt tijdens het bekijken van de foto's ook de pijltjestoetsen gebruiken. Met "Close" sluit je de fotoshow weer af.

Ik wens je veel (kijk)plezier met de rest van het verslag.

 


© AudioReview.nl, 17 juni 2010

| Terug naar Reviews >>
||Volg Audioreview.nl op Facebook!|Volg alle nieuwtjes en de laatste updates met Twitter!|Zoek in de website op trefwoord of onderwerp| Bookmark this site! | | Ga naar het contactformulier! |©Audiopaul.nl 2001 -2011| Copyright/Info | Sitemap |Last update: 19-06-2010
Deze site kun je het best bekijken met Internet Explorer 5.0 of hoger en een resolutie van 1024x768
Join The Global Audiophile network!
Navigation by WebRing.
We Support Real Stereo